Pozivnica Univerzalna

Otvorena nova apoteka, otvaranje izložbe, edukacije, pregledi u okviru Prvog Sajma farmacije

DRUŠTVO POŽAREVAC VESTI

Povodom obeležavanja Svetskog dana farmaceuta, 25. septembra, pod sloganom: „Farmaceuti jačaju zdravstveni sistem“ Apotekarska ustanova Požarevac organizuje Prvi Sajam farmacije u Srbiji.

Ciljevi ove manifestacije su besplatna stručna preventivna savetovališta za sugrađane Braničevskog okruga, promocija visokokvalitetnih preparata renomiranih farmaceutskih firmi i upoznavanje sa tradicijom, stručnošću i modernizacijom najuspešnije državne apotekarske ustanove u Srbiji – AU Požarevac, kao i jačanje brenda državnog apotekarstva.

Prvi Sajam farmacije u Srbiji, biće realizovan iz 4 segmenta.

Širenje mreže državnog apotekarstva i dostupnosti farmaceutske zdravstvene zaštite stanovništvu, a u okviru ovog segmenta danas je svečano otvorena apoteke „Lipa“ u Kostolcu.

Takođe danas, u 12 sati je otvaranje zložbe u Galeriji savremene umetnosti u Požarevcu, u okviru koje će biti postavka umetničkih slika, antikviteta i starih predmeta iz zbirke ustanove u cilju upoznavanja sa tradicijom državnog apotekarstva i prprema čajnih mešavina sa učenicima Medicinske škole Požarevac, uz koordinatora dipl. farm. spec. Jelene Trifunović.

Jedan od segmenta u okviru sajma su i edukacije koje će zaposleni diplomirani farmaceuti ustanove održati u predškolskim ustanovama i osnovnim školama svih opština Braničevsko okruga u saradnji sa Farmaceutskom komorom Beograd, u periodu od 15.09-15.10.2023. godine.

U požarevačkoj sportskoj hali Požarevac, u periodu od 11-16 sati održaće se savetovališta u cilju prevencije bolesti i očuvanja zdravlja i promocije preparata, kao i besplatna preventivna savetovališta. Ortopedsko preduzeće Rudo – vršiće preventivne preglede stopala i statike kičme. Posetioci sajma imaće priliku da saznaju vitaminsko – mineralni status svog organizma, uz ultrazvučno određivanje gustine petne kosti. Biće održano i dermatološko savetovanje, kao i promocija medicinske kozmetike. Najavljeno je i oftamološko savetovanje – određivanje očnog pritiska i stepena hidratacije oka, zatim NLP trening i lajf kouč savetovanje sertifikovanog stručnjaka Ivane Ratković, dipl. farm, biorezonantno savetovanje, određivanje kompozicije tela smart vagom, određivanje nivoa glukoze u krvi i merenje krvnog pritiska, paronažna služba Doma zdravlja Požarevac vršiće određivanje nivoa glukoze i merenje krvnog pritiska, Zavod za javno zdravlje Požarevac meriće nivo glukoze i krvnog pritiska, a najavljeno je i savetovalište na temu inkontinencije.