Otvoreno odeljenje Centra za socijalni rad u Kostolcu

VESTI

Na ceremoniji otvaranja Kancelarije bio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa svojim saradnicima, direktorka Centra za socijalni rad Požarevac Tatjana Rajić i predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je ovom prilikom istakao da otvaranje Kancelarije predstavlja primer dobre saradnje lokalne samouprave i Centra za socijalni rad, Grada Požarevca i Gradske opštine Kostolac koji treba da slede i ostale lokalne samouprave. Đorđević je još dodao da Vlada Republike Srbije želi da sarađuje sa lokalnom samoupravom, jer kao partneri zajedno mogu da unaprede rad, kako socijalnih, tako i svih ostalih ustanova na lokalu.

Direktorka Centra za socijalni rad Požarevac, Tatjana Rajić, istakla je važnost otvaranja ove Kancelarije u Kostolcu, jer ona, kako je rekla, predstavlja iskorak u dostupnosti usluga socijalne zaštite korisnicima koji dolaze iz najosetljivijih društvenih grupa.

Predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić rekao je da je kancelarija otvorena sa namenom da se korisnicima usluga socijalne zaštite omogući da u samom Kostolcu podnose zahteve i rešavaju svoje probleme bez potrebe da putuju za Požarevac i da time dodatno stvaraju troškove.

Pre otvaranje Kancelarije u prostirijama Gradske opštine Kostolac održan je sastanak gde su pored ministra Đorđevića prisustvovali gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa svojim saradnicima, direktorka Centra za socijalni rad Tatjana Rajić i predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić.

Nakon sastanka je potpisan i sporazum o saradnji između CZSR Požarevca i Gradske opštine Kostolac.