Kostolac je u nedelju, 11. jula bio domaćin otvorenog prvenstva u stonom tenisu. Na turniru je učestvovalo oko 80 igrača, od kojih su pored juniora i seniora polovinu činili veterani. Prema rečima trenera i sportskog direktora stonoteniskog kluba „Rudar“, Slađana Jovanovića na prvenstvu su učestvovali takmičari iz cele Srbije: Subotice, Niša, Ljubovije, Šapca, kao i osmoro igrača iz Makedonije.

Marijana Božić, članica Veća Gradske opštine Kostolac, poželela je svim igračima prijatan boravak u Kostolcu:
„Kostolac je u poslednje vreme domaćin brojnih sportskih manifestacija, što govori u prilog činjenici koliki značaj sport ima za naš grad.“, rekla je Božić i dodala da će u narednom periodu nastaviti da podržavaju i organizuju sportska dešavanja kako bi promovisali Gradsku opštinu Kostolac kroz sport.

Sve igrače pozdravio je i Srđan Stević, predsednik Stonoteniskog Saveza Centralne Srbije, poželevši igračima puno uspeha.

Turnir je organizovao Stonoteniski klub „Rudar“ Kostolac, a pokrovitelji su Gradska opština Kostolac i Centar za kulturu „Kostolac“.

Podsećamo, stonoteniski klub „Rudar“ sledeće godine obeležava jubilej, 50 godina postojanja i rada. Nadamo se da će u skoroj budućnosti kostolački klub ući u borbu za plasman u Super ligu Srbije.