3

Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu održaće se 2. juna 2024. godine na Srebrnom jezeru

BRANIČEVSKI OKRUG INFO SPORT VELIKO GRADIŠTE VESTI

Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu održaće se 2. juna 2024. godine na Srebrnom jezeru, sa početkom u 10 časova. U organizaciji sportskog udruženja 11TRI i pod pokroviteljstvom opštine Veliko Gradište, Sportskog saveza Veiko Gradište i Ministarstva sporta Republike Srbije – Srpski triatlon, Srebrno jezero će i ove godine ugostiti najbolje srpske triatlonce i goste iz Rumunije, Grčke, Rusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, S. Makedonije, Slovačke i Ujedinjenjih arapskih emirata.

Pored olimpijskog, takmičari će se u okviru 11Tri Olimpijskog triatlona na Srebrnom jezeru predstaviti i u sprint triatlonu, kao i kroz kompanijske štafete čija popularnost širom planete konstantno ide uzlaznom putanjom.

1

Start je sa obale, pliva se 1,5km u mirnoj jezerskoj vodi. Biciklistički segment je na ravnom asfaltnom putu u dužini od 40km. Trkački segment u dužini od 10km je na pretežno ravnom asfaltnom putu.

Pored prvenstva Srbije u olimpijskoj distanci, na Srebrnom jezeru će se održati i Evropski juniorski kup – kvalifikacione trke 1. juna i finale – 2. juna, sa početkom u 8 časova.

Trka na Srebrnom jezeru, koje će po peti put biti domaćim triatloncima, praznik je sporta za sve ljubitelje triatlona i prilika da odmere svoje snage i uživaju u prirodnim lepotama i gostoprimstvu ovog kraja.

2

U cilju bezbedne organizacije i realizacije trke, planirana je obustava saobraćaja, prema sledećem rasporedu:

1. jun 2024. godine, u vremenu od 8.00 do 14.00 časova:

Jezerska ulica, od Marine Silver Lejk do raskrsnice put ka Ostrovu;
Pešačko biciklistička staza od Jezerske ulice do Gradištanske ulice.
2. jun 2024. godine:

Jezerska ulica, od Marine Silver Lejk do raskrsnice put ka Ostrovu, u vremenu od 7.00 do 17.40 časova;
Jezerska ulica, od raskrsnice put ka Ostrovu do 500m pre Zatonjske brane, u vremenu od 9.30 do 12.40 časova;
Pešačko biciklistička staza od Jezerske ulice do Gradištanske ulice u vremenu od 7.30 do 17.40 časova.

Izvor i foto: Sportsko udruženje 11tri