636392708608595777

PAKAO POŽAREVAČKOG KATASTRA

VESTI

Jedan šalter za 80.000 građana

 

Jedna od većih muka koja može zadesiti današnjeg Požarevljanina jeste zlo odlaska u katastar. Ne dao vam Bog da morate da izvadite list nepokretnosti, predate zahtev za uknjižbu ili tražite bilo kakvo drugo obaveštenje od dotične službe, čekaće vas nekoliko sati stajanja u redu u mračnom i zagušljivom hodniku.

Osim Načelnika Službe za katatstar nepokrenosti Požarevac, niko ne razume zašto radi samo jedan šalter, koji je zadužen i za davanje informacija, i za prijem podnesaka, i za izdavanje listova nepokretnosti, i za prijem zahteva za uknjižbu, …

Doduše, dok čekate nekoliko sati u redu možete upoznati zanimljive ljude, steći nova prijateljstva, a možete se i posvađati i potući sa nekim ko ide preko reda „samo da pita nešto…“

Zbog ovog drugog, jedina stvar koja napreduje u požarevačkom katastru je obezbeđenje.  Iz dana u dan pripadnici obezebđenja su sve jači i krupniji. Ukoliko uvaženi Načelnik Papović ne shvati neophodnost otvaranja još nekoliko šaltera, moraće uvesti, osim specijalaca za održavanje mira, i dežurnu medicinsku ekipu, jer svakog dana nekome pozli dok čeka u redu.

Najgora državna firma u gradu“ ipak ima jednu svetlu tačku. Žena koja radi na jedinom šalteru i trpi sav bes nervoznih građana, zaslužuje čistu desteku za svoj rad.

Nama, običnim smrtnicima, preostaje da se nadamo da će neko sa malo više pameti od sadašnjeg rukovodstva SKN Požarevac, shvatiti da na 80.000 građana ne može raditi samo jedan šalter.

Vladimir Rajčić
Latest posts by Vladimir Rajčić (see all)