Hronika

Policajac ubijen u selu Bare

HRONIKA

Policijski službenik Srđan Petrović (42) ubijen je noćas prilikom intervencije u selu Bare, kada je D. Ž. (69) u njega ispalio više hitaca iz automatske puške, saopšteno je iz MUP-a Srbije. Napadač je ubijen prilikom pokušaja da ponovo otvori vatru na policajce.

D.Ž. je ispalio više hitaca na Petrovića, a potom se zaključao u svoju kuću u kojoj nije bilo drugih ukućana, navodi se u saopštenju MUP-a i dodaje se da je policajac pritom zadobio teške povrede od kojih je preminuo na putu ka bolnici.

Nakon angažovanja Specijalne antiterorističke jedinice, koja je jutros ušla u kuću, D.Ž. ubijen prilikom pokušaja da ponovo otvori vatru na pripadnike policije, precizira se u saopštenju MUP-a.

Policijskoj upravi u Požarevcu je kasno sinoć zet D.Ž-a, koji se prethodno posvađao sa tastom, prijavio da D.Ž. u nelegalnom posedu ima automatsku pušku, nakon čega je na lice mesta upućena patrola

U jednom trenutku, kada je policajac Petrović pokušao da uđe u dvorište objekta kako bi proverio da li je možda više osoba u kući, D.Ž. je ispalio više hitaca iz automatske puške i smrtno ranio policijskog službenika, ističe MUP u saopštenju.