49gbidz0rgimage1

Potpisan ugovor za ekonomsko osnaživanje izbeglica sa Komesarijatom za izbeglice i migracije

BRANIČEVSKI OKRUG DRUŠTVO VELIKO GRADIŠTE VESTI

U Beogradu je potpisan ugovor o saradnji između opštine Veliko Gradište i Komesarijata za izbeglice i migracije RS u vezi raspodele sredstava namenjenih ekonomskom osnaživanju izbeglica koje žive na teritoriji ove lokalne samouprave.

Pomoć za ovu namenu opredeljena je za 44 jedinice lokalne samouprave u ukupnom iznosu od 88.500.000 dinara, od čega je opštini Veliko Gradište pripalo 675.000 dinara, a za realizaciju aktivnosti opština će iz sopstvenih sredstava obezbediti još 75.000 dinara.

Ova sredstva dodeljena su bespovratno, s namenom da budu iskorišćena isključivo za nabavku i pribavljanje manjih poljoprivrednih mašina i opreme ili osnovnog stada za započinjanje poljoprivredne delatnosti ili alata i opreme za obavljanje zanatskih usluga najugroženijim porodicama izbeglica, s tim da dodeljeni iznos ne može biti veći od 250.000 dinara po porodičnom domaćinstvu.

Korisnici pomoći mogu biti izbegla lica koja imaju prebivalipte na teritoriji opštine Veliko Gradište, kojima je pomoć neophodna u cilju ekonomskog osnaživanja i koja ispunjavaju propisane uslove i merila za izbor korisnika koji će biti objavljeni u javnom pozivu.

Po ovlašćenju predsednika Privremenog organa, Ugovor je potpisala Vesna Milanović, rukovodilac Odeljenja za opptu upravu Opštinske uprave Veliko Gradište.

Foto: Komesarijat za izbeglice i migracije