Potpisani kolektivni ugovori sa reprezentativnim sindikatima vrtića

Vesti

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović, Marija Bajić, direktorka Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ Požarevac, Slađana Janković, predsednica Sindikalne organizacije „Dečiji vrtić Ljubica Vrebalov” i Snežana Nikolić, glavna poverenica Sindikata „Nezavisnost“ u toj ustanovi.

Bane Spasović

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom izjavio, da je potpisivanje ugovora od velikog značaja za sve radnike kako bi se zajedno sa sindikatima izborili povoljniji uslovi rada i prava iz radnog odnosa, koja su im i Ustavom Srbije i Zakonom o radu zagarantovana. Kolektivni ugovor je usaglašen sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i posebnim kolektivnim ugovorom za zaposlene u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja čiji je osnivač Republika Srbija.

Spasović je dodao da je lokalna samouprava zadovoljna ovim ugovorom, i da se nada da su zadovoljni i direktorka, predstavnici sindikata, a pre svega zaposleni, jer se to najviše dotiče njihovih prava, ali i obaveza.

Predstavnici sindikata su se zahvalili lokalnoj samoupravi na pomoći prilikom izrade ovog kolektivnog ugovora kao i na sugestijama i razumevanju. Oni očekuju da će novi kolektivni ugovor značiti još više za prava radnika u ovoj obrazovnoj ustanovi.