Povelje i nagrade povodom gradske slave

Vesti

Grad Požarevac dodeliće povelje i nagrade povodom gradske slave Svete Trojice 11.juna. Dobitnici ove godine su mlada teniserka Jovana Grujić, hirurg Opšte bolnice Bojan Radovanović i konjičko društvo “Knez Mihailo.

Grujić i Radovanović će pored povelja dobiti i novčanu nagradu u iznosu od po 61.400 dinara.

Grad Požarevac nije objavio obrazloženje, niti je javnost upoznata ko je bio u konkurenciji za priznanja.

Nagrade se dodeljuju pojedincima i organizacijama za izvanredne rezultate i dostignuća u radu koji su postali dostupni javnosti.

Povodom Svete Trojice moguće je dodeliti najviše 5 nagrada i priznanja.

Novčani iznos nagrade iznosi 500 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Inače, pored slave Požarevca, grad priznanja dodeljuje i povodom Dana oslobođenja, 15.oktobra.

Jovana Grujić ima samo 11 godina i jedna je od najtalentovanijih mladih teniserki u zemlji. Početkom maja izbila je na prvo mesto rang liste Teniskog saveza Srbije za uzrast do 12 godina. Ove godine trijumfovala je na teniskom Kupu Srbije, turniru prve kategorije za devojčice do 12 godina, održanom u Somboru. Prethodno je proglašena za najbolju u konkurenciji takmičara do 10 godina, u izboru nazvanom „Milaš – mali igrači 2016“. Široj javnosti je postala poznata 2015.godine kada je na svetskom prvenstvu za teniserke do devet godina osvojila bronzanu medalju.

 

Dr Bojan Radovanović, hirurg u Opštoj bolnici Požarevac. Stručnjak u oblasti laparoskopske hirurgije i jedan od članova radne grupe za izradu nacionalnog vodiča dobre kliničke prakse za dijagnostikovanje i lečenje ingvinalnih kila odraslih.

Godišnje se u požarevačkoj bolnici izvrši oko 300 operacija kila, a ova ustanova je jedna od prvih u Srbiji koja je operacije radila sa protetskim materijalom.

 

Konjičko društvo “Knez Mihailo” je dobrovoljno organizacija koja se bavi odgojem rasnih konja, unapređenjem narodnog konjarstva i organizacijom sportskih takmičenja kao svojom osnovnom delatnošću.