Pozarevac Vreme33

Požarevac šampion

DRUŠTVO POŽAREVAC VESTI

Zimska kampanja dobrovoljnog davanja krvi, koju je tradicionalno, 15. put za redom, organizovao Institut za transfuziju krvi Srbije, je završena.

Za Šampiona solidarnosti nadmetalo se 42 grada i opštine, među najuspešnijim gradovima su Požarevac, Loznica i Smederevo, rekla je za Tanjug Ivana Rodić, ispred Institut za transfuziju Srbije.

U Zimskoj kampanji nadmetalo se 42 grada i opštine u 175 akcija koje su održane. Krv je dalo skoro 6000 građana. Najuspešniji su bilo Požarevac, Loznica, Ljubovija, Koceljeva, Smederevo, Petrovac, Šabac i Smederevska Palanka. U toku su akcije sa maturantima u srednjim školama u Beogradu, ali i u ostalim gradovima u Srbiji. Oni sada imaju priliku da polože najvažniji ispit, ispit zrelosti i pokažu da i mladi jesu humani i društveno odgovorni. Takođe studenti na svojim matičnim fakultetima mogu da doniraju krv, akcije će trajati do početka maja, rekla je Rodić.

 

Kako je navela, organizovana je do sada najuspešnija osmomartovska akcij Ništa bez žena, gde je prikupljeno 281 jedinica krvi što je najviše za 13 godina koliko se ova akcija održava.

U martu su rezerve stabilne i trodnevne. Najviše nedostaju AB pozitivne i negativne krvne grupe, rekla je Rodić.