Požarevački advokati 1. oktobra u jednodnevnom ŠTRAJKU

VESTI

Advokatska komora Srbije i Advokatska komora BG najavile su da će u ponedeljak, 1. oktobra, njihovo članstvo stupiti u jednodnevni štrajk na teritoriji Srbije.

Advokati će početi štrajt zbog izostanka vidljivih pomaka i konkretnih rezultata u rasvetljavanju krivičnih dela napada na advokate.

„Ovim protestom skrećemo pažnju javnosti da tužilaštvo i policija koji su isključivo odgovorni za sprovođenje istrage i otkrivanje izvršilaca krivičnih dela, već duži niz godina nemaju odgovarajući učinak i pokazuju veliku inertnost prilikom preduzimanja istražnih radnji kada je reč o krivičnim delima koja su izvršena prema advokatima u vršenju advokatske službe“, navodi se u saopštenju.

Dve komore su izrazile nezadovoljstvo zbog postupanja Republičkog javnog tužilaštva koje je zbog navodne zaštite interesa istrage ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, prekinulo komunikaciju s predstavnicima Advokatske komore Srbije.

„Ovakvo postupanje ocenjujemo kao pokušaj prikrivanja izostanka rezultata i nepoštovanje postignutog dogovora da se advokatura redovno obaveštava o toku ove istrage“, piše u saopštenju.