U prostorijama Centra za kulturu održana je konferencija za novinare povodom gostovanja Dramskog studija CZK Požarevac na 29. Kotorskom festivalu pozorišta za decu. Svoje impresije o gostovanju u Kotoru, organizaciji i značaju učešća izneli su: Dejan Krstić, član Gradskog veća, Slobodan Boba Stepić, rukovodilac Dramskog studija, mladi glumci Nina Plavšić i Bogdan Stojadinović i ispred CZK Požarevac, Vedran Lukić i Bojan Nikolić.

„Sve vreme boravka na festivalu bili smo u kontaktu sa roditeljima dece i oni su mogli u svakom trenutku da dobiju informaciju o svom detetu, gde se trenutno nalazi i kako je. Svi komentari su bili pozitivni ali ja sam mogao videti širu sliku, a to je da su ova deca bili najbolji ambasadori svog grada i Centra za kulturu Požarevac.“ – ijavio je Bojan Nikolić.

„Ovaj put deca su mogla dobro uvideti šta je glumački život i koliko zna da bude naporan, upravo zbog dugačkog puta, otežanih uslova za rad u smislu visokih temperatura i promena sredine u kojoj do sada nikada nismo bili. Bilo je teško i držati koncentraciju usled umora. Festival na kojem smo bili jedan je od najprestižnijih festivala što se tiče dečijeg stvaralaštva. Bila nam je velika čast da se nađemo tamo.“ – kazao je Slobodan Boba Stepić i iskazao nadu da su time otvorena vrata za buduću saradnju jer su organizatori bili prezadovoljni predstavom CZK Požarevac.

„Bilo nam je jako naporno, sa druge strane bilo je jako lepo zato što smo se kao kolektiv mnogo više zbližili, bukvalno smo četiri dana bili nerazdvojni i to je dovelo do toga da se sada više i privatno družimo i to će rezultirati sve boljim zajedničkim radom. Jako sam zadovoljna predstavom koju smo odigrali jer je bilo primetno da nas je publika budno pratila i gledala sa oduševljenjem.“ – izjavila je Nina Plavšić, mladi narator predstave i izrazila sreću jer su uspeli da u trenucima slobodnog vremena posete i plažu crnogorskog primorja.

Najmlađi učesnik predstave, Bogdan Stojadinović imao je par reči za medije:

„Moji utisci u Kotoru su odlični, sve mi se svidelo kao i predstave koje smo gledali, sve su bile lepe. Naš nastavnik nas je učio da trebamo uvek imati interakciju i tu povezanost sa publikom. Nisam imao veliku tremu iako sam prvi put nastupio. Jako mi se sve dopalo i nastaviću da glumim. Bilo je malo teško mahati krilima u lutkarskoj predstavi ali mnogo mi se svidelo i želim da nastavim da se bavim ovim.“ – izjavio je mali Bogdan i obradovao sve prisutne.

„Od ranije smo želeli da pokrenemo dečiju scenu i Boba Stepić je tome doprineo, a mi kao grad smo to podržali i planiramo da to podignemo i na još veći nivo. Potencijal našeg pozorišta je ogroman i ta predstava napravila je veliki bum. Očekujemo da će nastupati sledeće godine na jubilarnom 30. Kotorskom festivalu. Sve to će doprineti da se još više dece uključe u Dramski studio.“ – izjavio je Dejan Krstić, član Gradskog veća.