Pedja Kzn J P 02

Predstavljeni su planovi i programi poslovanja javnih preduzeća Grada Požarevca

VESTI

Na konferenciji za medije, koja je održana nakon sastanka gradonačelnika Grada Požarevca Baneta Spasovića i direktora javnih preduzeća, predstavljeni su planovi i programi ovih preduzeća za 2018. godinu.

Gradonačelnik Bane Spasović je rekao da su na ovom sastanku usaglašeni planovi i programi javnih preduzeća i da su prenete smernice povodom rebalansa gradskog budžeta. Spasović je rekao da je grad odradio velike projekte i da su oni realizovani u dobroj saradnji sa javnim preduzećima i da je uspostavljena dobra koordinacija i rad svih JP. Ranije je bio slučaj da se asfaltira ulica u jednoj godini a da se već u sledećeoj izvode radovi na uvođenju instalacija pa se opet asfaltira ali to više nije slučaj. Spasović je pohvalio i direktore JP koji su svojim doprinosom uspeli da unaprede rad ovih javnih preduzeća. Preduzeća se ne dele na mala i velika, svako od njih je bitno kao i njihovi projekti, planovi su ambiciozni i iziskuju naporan rad.

Slobodan Jović direktor JKP „Komunalne službe“, rekao je na ovoj konferenciji da mu je drago što je uvedena novina da se svi direktori zajedno obrate i da predstave svoje planove kao jedinstven tim, što i jesu. On je još dodao da je ovo JP imalo tešku prošlu godinu zato što su morali da smanje broj radnika za 33, ali da je zahvaljujući zajedničkom naporu svih zaposlenih prošla godina uspešno završena. Ulaganje u komunalno su nikad veća, grad je preko budžetskog fonda za zaštitu životne sredine izdvojio 84 miliona dinara, za 2 cisterne za vodu, jedan smećar za pranje kontejnera, smećar od 18 kubika i 2 čistilice. Jović je još napomenuo da će 35 miliona izdvojiti iz sopstvenih sredstava za osavremenjavanje rada i obnovu mehanizacije. U toku je realizacija 32,5 miliona dinara za rekonstrukciju i sanaciju deponije Jeremino polje.

Direktor JP „Toplifikacija“ Dejan Dačić je rekao da od juna 2015. godine pa do danas je uloženo 957 miliona dinara, od te sume u ovoj godini je izdvojeno 330 miliona dinara. Širenje toplifikacione mreže će se nastaviti u MZ Gornja mala, Sopot, Burjan i Čačalica. Prošle godine je uvedeno 1000 priključaka na mrežu i omogućeno je za još 2000 korisnika da se priključe na toplifikaciju. Dačić je još ocenio da je ova grejna sezona najstabilnija u prethodnih nekoliko godina.

Direktorka JP „Parking servis“ Marija Papović je izjavila da će se u ovoj godini povećati broj parking mesta i da je u planu izgradnja montažne garaže kod hotela Dunav. Razmatra se da li će se izgraditi jedna garaža ili će se nabaviti dve polovne od kojih bi jedna bila kod hotela Dunava a druga kod pijace, ako se donese takva odluka. Papovićeva je još dodala da će za mesec dana stići još jedan pauk.

Vladimir Stojimirović v.d. direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ rekao je da je prošla godina bila teška zbog racionalizacije zaposlenih, smanjili su broj radnika sa 243 na 165. On se zahvalio Gradskoj upravi i Nadzornom odboru koji su dali svoj doprinos u što bezbolnijoj racionalizaciji radnika. U 2018. godini postavljeni su visoki ciljevi a to su detekcija i smanjenje gubitaka na vodovodnoj mreži i obezbeđivanje funkcionisanja reversne osmoze. U prethodnom periodu zamenjeno je 15 kilometara azbestnih cevi, a plan je u ovoj godini zamena 5 kilometara cevi.

Mirko Stojanović direktor JP „Ljubičevo“ izneo je podatke da je zahvaljujući ovoj vlasti rešen problem dugovanja ovog JP i da nema više sudskih izvršenja i problema sa životinjama. Kao jedan od uspeha u prethodnom periodu naveo je osposoblavanje manježa posle 25 godina, sređena je trofejna sala, napravljen je avantura park i teretana na otvorenom. 8,5 miliona dinara je uloženo u obnovu infrastrukture a biće obnovljena i mehanizacija nakon 35 godina. Vlada Republike Srbije i grad će uložiti 70 miliona dinara u projekat obnove Ljubičeva.