Osma Krava Konačnan Plakat

Premijera predstave „Osma krava“

INFO KULTURA POŽAREVAC VESTI

Premijera predstave „Osma krava“ održaće se u petak, 14.06.2024., sa početkom u 20.00 časova, u Velikoj sali Centra za kulturu Požarevac.

Predstava „Osma krava“ je komedija u četiri čina.

Scenario, režija: Dragan Nikolić, Savetnik režije: Jovica Tošković – Tole.

Sama predstava je projekat odobren i finansiran od strane Grada Požarevca, a nosilac projekta je Udruženje građana „Stub 2020“, čiji je član i autor prestave.

Tehničku podršku predstavi daje Centar za kulturu – Požarevac, bez čije saradnje i pomoći se ova premijera ne bi ni desila.

„Osma Krava“ je ustvari „nastavak“ biblijske priče u kojoj se govori o faraonovom snu – „… Usnih sedam gladnih i mršavih krava koje u mimohodu ulaze u reku Nil – i voda ih odnese“… Zahvaljujući tumačenju sna, Egipat je preživeo sedam gladnih godina. Biblija naravno ništa ne govori o tome da je faraon malo kasnije rekao sinu za još jednu kravu (osmu kravu), niti događaje koji su usledili potom.

Ekipa glumaca za ovu predstavu je u sastavu: Nataša Ilić, Zoran Matijević, Vesna Stojanović Ristić, Elena Marinković, Saša Milosavljević, Marija Veselinov, Vesna Conić Jović i Lidija Pajkić, pojačana je kamernim sastavom Mešovitog hora CzK Požarevac, pod dirigentskom palicom Ljiljane Rakić Bošković.

Osma Krava Konačnan Plakat