Profesor suspendovan nakon okršaja sa učenikom u Smederevu

Hronika Vesti

Profesor matematike u Tehničko-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi „Despot Đurađ“ u Smederevu suspendovana je sa nastave, dok se disciplinski postupak vodi protiv dvoje učenika drugog razrada zbog incidenta koji se dogodio na času.

 

Kako se saznaje, ceo slučaj se i dalje ispituje, odnoso na terenu su sada i predstavnici Školske uprave Požarevac, tela pri Ministarstvu prosvete. Profesor je dao izjavu prošle nedelje, a u petak su u školi saslušani i učenici, akteri ovog događaja, u prisustvu roditelja.

 

Disciplinski postupak vodi se i protiv dva učenika – jednog koji se sukobio sa profesorom i drugog koji je sve to snimao mobilnim telefonom iz klupe.

 

Sve se dogodilo u sredu, 1. marta, na času matematike u ovoj smederevskoj srednjoj školi. Na snimku se vidi se da profesor drži čas, a onda nešto govori učeniku (taj deo smimka nema ton) do koga kasnije dolazi i uzima mu mobilni telefon iz ruke. Učenik žustro ustaje za profesorom, vuče ga i cima za ruku, ne bi li vratio svoj telefon nazad.

U celom tom okrašaju, u jednom momentu profesor obara učenika na katedru, on kreće da pada, ali uspeva da ostane na nogama, nakon čega on kreće da gura profesora. Incident se zavšrava tako što nastavnik napušta učionicu. Na snimku se vidi i da se grupa drugih učenika smeje na ceo događaj. Sve ovo iz klupe snima neko od učenika.

Više o ovoj vesti pogledajte OVDE.

Izvor Kurir

Foto P.J.