Termoelektrana Drmno B 11

Proizvodnja kostolačkih termoelektrana – Pouzdano i stabilno

KOSTOLAC

Zbog niskih temperatura u maju ponovo pokrenuta isporuka toplotne energije

Ogranak „TE-KO Kostolac“ predao je elektroenergetskom sistemu Srbije planiranu količinu električne energije, tako da je za prva četiri meseca ostvarena proizvodnja veća od 2,4 milijarde kWh električne energije, što je 4.5 odsto preko plana.

Foto: P.Jovanović

Četvoromesečni učinak, posmatrano pojedinačno po termoelektranama, takođe premašuje plan za pomenuti period. Blokovi A1 i A2 proizveli su od početka godine do kraja aprila gotovo 729 miliona kWh , tako da je TE „Kostolac A“ predala za 4,7 odsto više električne energije u odnosu na plan.

I proizvodnja u TE „Kostolac B“ kretala se iznad planiranog nivoa. Proizvedeno je gotovo1,7 milijardi kWh električne energije, a plan je premašen za 4,4 odsto.U zimskom periodu u kostolačkom ogranku „Elektroprivrede Srbije“ proizvodi se i toplotna energija koja se koristi za daljinski sistem grejanja Kostolca, Požarevca i pripadajućih naselja.

Toplotna energija se proizvodi u TE „Kostolac A“, a tokom aprila je isporučeno oko 23.658 MWht. Zbog vremenskih prilika u maju i niskih temperatura ponovo je pokrenuta isporuka toplotne energije.

Autor:EPS Energija/I. Milovanović