Liga Sampiona 03

Promocija „Lige malih šampiona“ u Požarevcu

POŽAREVAC VESTI

Juče je održano gradsko takmičenje „Liga malih šampiona“ u organizaciji Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ i Sportskog saveza Srbije.

Mališani Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ lep i sunčan dan iskoristili su za sportske aktivnosti na Atletskom stadionu „Dr Jovo Budimir“ u Požarevcu.

Lepo i sunčano vreme je idealno za boravak u prirodi, ali se može iskoristiti i za sportske aktivnosti i razvijanje zdravih stilova života, naročito kod dece.

Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ sa Sportskim Savezom Srbije, Savezom za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije i Ministarstvom omladine i sporta promovisala je „Ligu malih šampiona“.

Na Atletskom stadionu u Požarevcu snage su odmerile mlađe i starije vrtićke grupe one koje su pokazale da se najviše ističu u sportu. Sve ekipe su pokazale brzinu i spretnost a izdvojile su se ekipe vrtića „Neven“, Danica, „Leptirić“ , „Duško“ i „Pčelica“.

Ovaj program ima za cilj podsticanje bio-psiho-socijalni razvoj deteta, dok bi sam rezultat bio u trećem planu. Liga malih šampiona sprovodi se u dve takmičarske discipline:

 

Budi brz i spretan – štafetni motorički poligon sa preprekama (ekipu čine 5 devojčica i 5 dečaka, dužina staze je 2h10m, a mališani će raditi kolut napred, sunožne skokove, „školice“, niske prepone za preskakanje, ubacivanje lopte u kofu )


Trka na 20.000 cm – štafetna trka (ekipu čine 5 devojčica i 5 dečaka, a dužina staze je 2h10m)

„Liga malih šampiona“ je pilot projekat u kome će u 2023. godini učestvovati opštine: Bajina Bašta, Priboj, Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Požarevac, Petrovac na Mlavi, Sremska Mitrovica, Velika Plana i Subotica uz beogradske opštine. Koordinator ove akcije ispred Sportskog saveza Srbije Dragan Šešum i rukovodstvo Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje Goran Perić i Goran Vještica, obilaze predškolski ustanove i teritorijalne sportske saveze, dogovaraju detalje projekta i uručuju opremu koja je neophodna za sprovođenje ovog mini takmičenja.

Svaka predškolska ustanova sprovešće svoje mini takmičenje, dok će do 1. juna biti održana takmičenja i na nivou opštine/grada. Oni najbolji na lokalnom takmičenju boriće se na republičkom finalu koje će biti održano u septembru mesecu u okviru Velikog sajma sporta u Beogradu.

Foto: Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ Požarevac