Zzjz 01

Radionica na temu: Održavanje higijene u zdravstvenim ustanovama u Požarevcu

DRUŠTVO POŽAREVAC VESTI

U okviru projekta „Jačanje kapaciteta zdravstvenih ustanova za implementaciju principa adekvatnog vodosnabdevanja, sanitacije i higijene u zdravstvenim ustanovama, uključujući podršku romskim porodicama u ovim oblastima“, u prostorijama Zavoda za javno zdravlje Požarevac 3. aprila 2023. godine održan je sastanak/radionica sa predstavnicima zdravstvenih ustanova na svim nivoima sa teritorije Braničevskog i Podunavskog okruga.

Sastanku/radionici su prisustvovali glavne sestre i rukovodioci osoblja zaduženog za čišćenje i održavanje higijene u zdravstvenim ustanovama, odnosno domovima zdravlja i opštim bolnicama sa teritorije Braničevskog i Podunavskog okruga.

U uvodnom delu sastanka/radionice, specijalista higijene dr Teodora Đurić je upoznala prisutne o cilju i sadržaju sastanka, uz podsećanje da je u pitanju materijal koji će svi predstavnici zdravstvenih ustanova dobiti sa preporukom da ga koriste u svakodnevnom radu i za edukaciju osoblja.

Predstavnicima zdravstvenih ustanova sa teritorije Braničevskog i Podunavskog okruga, odnosno glavnim sestrama i rukovodiocima osoblja zaduženog za čišćenje i održavanje higijene u domovima zdravlja i opštim bolnicama je u okviru sastanka predstavljen video materijal sa preporukama njegove upotrebe u svakodnevnom radu i edukaciji tehničkog osoblja.

Posebno je pohvalno to što su svi prisutni izrazili spremnost i zainteresovanost primene naučenog u svakodnevnom radu kao i za dodatnu edukaciju osoblja koje je zaduženo za čišćenje i održavanje higijene u zdravstvenim ustanovama a sve u cilju očuvanja zdravlja svih pacijenata, zaposlenih i posetilaca.

Na radionici podeljen i Priručnik „Održavanje higijene u zdravstvenoj ustanovi“.

Značaj ove tematike za dobro funkcionisanje zdravstvenih ustanova je ogroman. Zato je veoma važno da se sa Priručnikom i video materijalom upozna što veći broj osoba angažovanih na ovim poslovima.

Izvor i foto: ZZJZ Požarevac