Raspisan nagradni konkurs „Slobodan Stojanović“, za najbolju neobjavljenu dramu

Kultura Požarevac Vesti

Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu raspisala je književni konkurs „Slobodan Stojanović“ za najbolju neobjavljenu dramu.

Do sada je objavljeno ukupno 13, a 14. drama „Titove maserke slušale su Pankrte“, autora Predraga Crnkovića biće predstavljena na ovogodišnjoj manifestaciji „Dani Slobodana Stojanovića“ u prvoj nedelji oktobra. Program manifestacije biće naknadno objavljen.

Radove treba slati u tri primerka potpisana ​ šifrom, na adresu: Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“, Drinska 2, ​12000 Požarevac, sa naznakom „Konkurs za dramu“, najkasnije do 14. ​avgusta.

Ideja za organizovanjem konkura i manifestacije „Dani Slobodana Stojanovića“, pokrenuta je sa ciljem očuvanja lika i dela uvaženog dramaturga i pisca, koji je jedan deo života proveo u Požarevcu.

Ovaj književni ​konkurs organizuje se u spomen na dramaturga Slobodana Stojanovića ​(1937-2000), koji je veći deo života proveo u Požarevcu, gde je ​izvesno vreme bio i na čelu gradske biblioteke. Napisao je brojne ​drame, filmske scenarije i dramaturške studije i eseje. Njegove ​najpoznatije TV serije i drame bile su: „Više od igre“, „Jastuk groba ​mog“, „Tuga“, „Golubovići“, „Siroče“, „Idemo dalje“ i „Držanje za ​vazduh.

Manifestacija „Dani Slobodana Stojanovića“ se održava svake godine početkom oktobra.

Konkurs je otvoren do 14. avgusta, a rezultati će biti poznati do 29. septembra tekuće godine.

Izvor: Poportal/SatTv