Pažljivko 01

Regionalni nivo „Pažljivkove smotre“

DRUŠTVO KUČEVO VESTI

Nakon uspešno realizovanog opštinskog nivoa „Pažljivkove smotre“ za školsku 2022/2023. godinu počeo je regionalni nivo smotre koji se, u saradnji sa savetima za bezbednost saobraćaja,  realizuje u periodu od 25. aprila do 19. maja u 12 regiona: Subotica, Vrbas, Šabac, Vršac, Požarevac, Aranđelovac, Paraćin, Niš, Vranje, Vrnjačka Banja, Čajetina, Obrenovac.

Organizovano je 12 Regionalnih smotri u 12 lokalnih samouprava na kojima se mališani iz 67 lokalnih samouprava kroz druženje i vršnjačku edukaciju bore za plasman na republički nivo smotre i imaju priliku da na zabavan način uče o saobraćaju, ali i da upoznaju svoje vršnjake iz drugih gradova. Na Regionalnim smotrama ukupno učestvuje 196 ekipa dece predškolskog uzrasta i uzrasta prvog i drugog razreda, što je ukupno 784 takmičara. Osim učesnika, nastavnika i roditelja, veliki broj navijača imaće priliku da podrži svoje drugare i da kroz interakciju stekne nova saznanja o bezbednom ponašanju u saobraćaju.

Saveti za bezbednost saobraćaja i osnovne škole su se potrudile da sama scenografija gde se realizuju smotre podseća na saobraćaj, čime je deci dodatno predstavljen značaj bezbednog učestvovanja u saobraćaju.

Ove nedelje smotra je realizovana u Vrbasu, Subotici, Vršcu i Vranju, a već sledeće nedelje nastavljamo realizaciju projekta u Šapcu i Obrenovcu.