Kucevo Otpadsastanak

Rešavanje problema sa otpadom u opštini Kučevo

Brančevski okrug Kučevo Vesti

Opštini Kučevo, kao uostalom i najvećem broju drugih lokalnih samouprava na teritoriji Srbije, problem sa komunalnim otpadom oduvek je bio jedan od gorućih.

Zbog toga je on postavljen kao jedan od prioriteta za rešavanje sadašnjeg tima rukovodećih ljudi Kučeva, prilikom preuzimanja odgovornosti za stanje u opštini pre tri godine . U eksluzivnom intervju za  portal eKučevo, predsednik opštine Kučevo, dr Ivan Rajičić je izjavio da je  zajedno sa v.d. direktorom JKP Kučevo, Darijanom Drikićem, prisustvovao sastanku sa državnom sekretarkom u Ministarstvu za zaštitu životne sredine, gospođom Ivanom Jotić koji je održan u Velikoj sali Skupštine opštine u Petrovcu na Mlavi.

„Tema sastanka je bila početak rada novoizgrađene transfer stanice, kao veoma značajnog projekata, koji će nam omogućiti da vrlo brzo uđemo u sistem odvoženja smeća iz naše opštine. Nakon toga će se ući i u izradu projekta za kompletnu sanaciju i rekultivaciju postojeće gradske deponije i njeno kompletno zatvaranje u čemu će nam Ministarstvo za zaštitu životne sredine pomoći.Ovo je jedan od najznačajnijih projekata za našu opštinu jer time rešavamo visedecenijski problem gomilanja smeća kako na gradskoj tako i na brojnim divljim deponijama.“

Izvor i foto: eKučevo