Rock summer festival „Požarevac zove“ petak, 16. septembar

Požarevac Vesti Zabava

Stadion malih sportova kod Sportskog centra Požarevac u petak, 16. septembra, biće mesto na kome će biti održan Rock summer festival „Požarevac zove“ sa domaćim bendovima, u organizaciji Centra za kulturu Požarevac i Sportskog centra Požarevac.

Nastupiće domaći bendovi “Guybrush Treepwood”, “Divert”, “Čvrge”, “Lubricunts” i “K.L.I.N”, a ulaz je besplatan.

U pitanju su autorski bendovi i najbolje što Požarevac trenutno ima na alternativnoj sceni.

„Požarevac je u oduvek bio rok grad i imali smo kvalitetne bendove. Želimo da omogućimo publici da uživa u alternativnom roku bendova iz Požarevca i Kostolca. Deo slogana koncerta je ,,Požarevac zove“, te pozivam mlade ljude da dođu na koncert, jer je ovaj grad oduvek imao kvalitetne rok bendove“, naglasio je Dejan Krstić, član Gradskog veća zadužen za nevladine organizacije, kulturu, informisanje, socijalnu politiku i društvene delatnosti. rekao je član gradskog veća Dejan Krstić na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je najavljen ovaj događaj.

,,Na koncertu će učestvovati pet bendova, zato što ih nema mnogo aktivnih u Požarevcu, ali se nadamo da će u narednim godinama njih biti više i da će manifestacija zaživeti. Na koncertu će akcenat biti na autorskim pesmama.Izbor bendova je bio slučajan, jer se muzičari poznaju dugi niz godina, a za neke naredne koncerte, svoje mesto na sceni imaće i neki drugi bendovi“, rekao je Danijel Panić, frotmen benda ,,Čvrge“

Tomica Stojanović, direktor JU „Sportski centar“ Požarevac, kaže da ovim koncertom grad želi da vrati stari duh Požarevca. On je istakao da će koncert, ukoliko vremenske prilike ne budu naklonjene, koncert će biti održan u Sportskom centru.

Bojan Gačević, urednik programa u požarevačkom Centru za kulturu, najavio je da će uskoro u ovoj kulturnoj ustanovi biti organizovana škola roka i da će grad obezbediti instrumente za ,,mlade“ bendove.

Rock summer festivala Požarevac Zove