Rok fesival „Požarevac zove“ otvorio novu muzičku scenu

Požarevac Vesti Zabava

U Sportskom centru Požarevac sinoć je održan prvi letnji Rok festival, pod nazivom „Požarevac zove“. Nastup pet alternativnih bendova okupio je različite generacije ljubitelja rok muzike.

Vrhunski zvuk i atmosferu u Sportskom centru Požarevac doneli su „Guybrush Treepwood“, „Divert“, „Čvrge“, „Lubricants“ i „K.L.I.N“.

Bend Čvrge

Nakon pauze, svirkama se vratio bend „Guybrush Treepwood“, koji iza sebe ima dve decenije uspešnog rada. “Guybrush Treepwood” je neka vrsta kontinuiteta post-punk grupe “Park” koja je nastala sredinom devedesetih i radila do 2000. godine. Tokom studija smo prigrlili neke nove ideje koje su uticale na to da se izmeni kako sama postava tog benda, tako i muzički stil. Ta prva postava je radila punih deset godina. Za sve to vreme smo se vodili idejom da budemo neka vrsta projekta, da kad imamo nešto da kažemo da to i kažemo, da ne objavljujemo materijal pošto-poto, već da to uradimo onda kada postoje svi uslovi za to, kada nam okolnosti, pa i emotivna stanja to dozvole i kada se svaka ideja iskristališe rekao je u jednom od intervjua Nenad Petrović.

Bendovi su izveli autorske pesme, a ideja je da se ovakvi koncerti organizuju svake godine na kraju letnje sezone.

Bend Divert

Osim već afirmisanih bendova – Divert-a, Čvrga i Guybrush Treepwood –a, koji su napravili dobru atmosferu u Sportskom centru, obožavaocima alternativnog zvuka predstavili su se bendovi iz Kostolca „Lubricants“ i „K.L.I.N“. Bendu „Lubricants“ je ovo bio tek treći nastup.

Bend Guybrush Treepwood

Koncert je prvobitno trebalo da se održi na Stadionu malih sportova, ali je zbog kiše premešten u hol Sportskog centra, što nije umanjilo interesovanje publike da se dobro provede.

Rok festival „Požarevac zove“ su organizovali Centar za kulturu Požarevac i Sportski centar Požarevac.