Zabari Dron 09

Šef sektora za upravljanje projektima Delegacije Evropske unije Martin Klauke SUTRA u poseti Žagubici i Žabarima

DRUŠTVO VESTI

Šef sektora za upravljanje projektima  Delegacije Evropske unije Martin Klauke posetiće 23. septembra 2020. godine projekte koje u Žagubici i Žabarima preko programa EU PRO finansira Evropska unija (EU) sa ciljem da se unapredi kvalitet života stanovništva.

Predstavnik Delegacije EU će prvo u Žabarima sa predsednikom opštine Jovanom Lukićem posetiti  jedan od objekata Centra za socijalni rad koji je kompletno rekonstruisan a opština ga je ustupila na korišćenje Udruženju osoba ometenih u razvoju „Ključ“. Uz EU finansijsku podršku od preko 66.000 evra značajno su unapređeni uslovi za pružanje socijalnih usluga ranjivim grupama stanovništa u opštini Žabari.

U Žagubici će Martin Klauke obići zgradu Doma Zdravlja u kojoj je EU sa više od 86.000 evra finansirala rekonstrukciju sistema grejanja i ventilacije kako bi se poboljšao kvalitet pružanja usluga primarne zdravstvene zaštite pacijentima, ali i uslovi rada zaposlenog medicinskog i nemedicinskog osoblja.

Tokom posete ovim opštinama Braničevskog okruga, šef sektora za upravljanje projektima Delegacije Evropske unije Martin Klauke imaće priliku da se upozna i sa opštinskim rukovodstvom, a u Žagubici će biti predstavljen i projekat uvođenja i razvoja geografskog informacionong sistema koji takođe podržava Evropska unija.