Park Pozarevac Milos Obrenovic

Sindikat obrazovanja Požarevac: U petak odavanje počasti stradalima u Gradskom parku

DRUŠTVO POŽAREVAC VESTI

Sindikat obrazovanja Požarevac (SOP) doneo je odluku da se u petak, 5. maja obustavi nastava u svim školama svojim članicama, rekao je predsednik tog sindikata Dragan Kostić.

Povod za obustavi rada je današnji tragičan dogadjaj u OŠ “Vladislav Ribnikar” u kome je stradalo osam učenika i radnik obezbeđenja i narastajuće nasilje.

Na sastanku je dogovoreno da se nastava neće održati u petak, ali će prosvetni radnici biti u školi, na svojim radnim mestima.

“Zaposleni će biti na svom radnom mestu, ali neće držati nastavu. Istog dana u 13 sati okupićemo se i gradskom parku da odamo poštu žrtvama paljenjem sveća i polaganjem cveća. Skup će proći u tišini, bez govora i transparenata”, naveo je Kostić.

I Sindikat radnika u prosveti Srbije danas je doneo odluku o stupanju u štrajk u petak, od osam sati.

“Zaposleni će prekinuti rad i ostati na radnim mestima. Štrajkački zahtev je da se obezbedi svim zaposlenim u prosveti poštovanje dostojanstva na radu, kao i rad na radnom mestu i u radnoj okolini na kojima su sprovedene mere bezbednosti i zdravlja na radu, u skladu sa Ustavom Republike Srbije i Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu”, naveli su iz Sindikata radnika u prosveti Srbije.