Mata

Slavoljub Matić Mata, prvi demokratski predsednik tadašnje opštine Požarevac, poručuje gradonačelniku Pavloviću: „Savetovao bih mu da ne bude partijski omeđen već da favorizuje pamet i kreativnost“

Politika Požarevac Vesti

Sledeći u našem serijalu intervjua sa bivšim predsednicima tadašnje opštine Požarevac i gradonačelnicima jeste gospodin Slavoljub Matić – Mata, koji se na čelu Požarevca nalazio u periodu januar 2001.- septembar 2003. godine.

Podsećamo, sve prethodne poruke gradonačelniku Saši Pavloviću možete pročitati OVDE.

Gospodin Matić imao je 40 godina kada je postao prvi čovek Požarevca i bio je prvi demokratski predsednik opštine Požarevac. Izglasan je tada jednoglasno u višestranačkom sistemu. Pročitajmo šta taj deo naše prošlosti poručuje sadašnjosti:

„Novoizabrani g. Saša Pavlović ima pred sobom ogromnu odborničku većinu koja može da se meri sa onim što su imali čelni ljudi Požarevca iz vremena jednopartijskog sistema a takođe ima i jedan od najbogatijih gradskih budžeta u zemlji Srbiji. To mogu biti velike prednosti u realizaciji planova ali i opterećenja zbog toga što ne postoje, u dovoljnoj meri, opozicioni odbornici koji bi korigovali eventualne greške u funkcionisanju, a često smo svedoci da je i sama vladajuća stranka sklona centralizaciji u donošenju odluka. 
Savetovao bih mu da ne bude partijski omeđen već da favorizuje pamet i kreativnost.
Narodno zdravlje, obrazovanje i kultura trebalo bi, po meni, biti okosnica planova i programa. 
Ulaganje u IT sektor i smanjenje nameta lokalnoj privredi bio bi najbolji podsticaj za nove investicije na teritoriji grada a čitava obilaznica oko Požarevca treba da postane naša industrijska zona. „
Sledeći intervju objavićemo sutra. U pitanju je poruka gospodina Saše Valjarevića, a u danima pred nama uslediće poruke svih dosadašnjih gradonačelnika Požarevca.
Autor: Poportal
FOTO: Boom 93