en sporta 04

Sportić – besplatna školica sporta za najmlađe u Sportskom centru u Požarevcu

Požarevac Sport Vesti

U Sportskom centru Požarevac uskoro će početi sa radom besplatna školica sporta, pod nazivom „Sportić“. Biće namenjena deci uzrasta od šest do 10 i, pored ostalog, biće bazirana na razvoje motoričke sposobnosti i veština kod dece.

Besplatna školica sporta pod nazivom „Sportić“ uskoro će početi sa radom u Sportskom centru Požarevac. Reč je o novom sportskom projektu namenjenom deci, a koji će se odvijati kroz saradnju Sportskog centra i Predškolske ustanove “Ljubica Vrebalov” uz podršku Grada Požarevca.

Direktorka Predškolske ustanove “Ljubica Vrebalov”, Tanja Lončar navela je da je osnovni cilj projekta  da što veći broj dece bude uključeno u sportske aktivnosti, pored aktivnosti vaspitno-obrazovnog rada koje se  održavaju u predškolskoj ustanovi.

“Nadamo se da će ovaj projekat zaživeti. U pitanju su deca od 6 do 10 godina. Obaveza roditelja je da ih dovedu na trening, sačekaju. Po grupama će biti zastupljena deca istog uzrasta”, rekla je Lončar.

Roditelji će moći da prijave decu do 15. oktobra, nakon čega će biti oformljene grupe. „Sportić – Sportski centar je namenjen deci uzrasta od šest do 10, s tim što će predškolci imati prednost.

Stojanović podvlači značaj saradnje sa Predškolskom ustanovom, kao i da je ceo program besplatan. Deca će imati dva do tri treninga nedeljno.

“Naših šest profesora fizičkog vaspitanja, koji su licencirani za rad sa decom, napravili su programe da deca prođu sve sportove koji postoje na teritoriji Grada, kroz igru i kroz programe koji su prilagođeni njihovom uzrastu. Formiraće se i zdravstveni i sportski kartoni, a deca će biti usmerena na one sportove koji su najadekvatniji za njih. Ceo program je besplatan za svu decu sa teritorije Grada. Prijavljjivanje dece vršiće se do 15. oktobra, nakon čega će biti formirane grupe i sva deca će imati dva do tri treninga nedeljno.”

Jedan od ciljeva je da se što veći broj dece uključi u projekat.

Školica sporta „Sportić“ će se baviti razvojem motoričke sposobnosti i veština kod dece, a u tome će im pomoći šest licenciranih trenera.

Treninzi će se, u Sportskom centru održavati radnim danima od 18 do 20 časova i subotom od 10 do 12 časova. U okviru školice biće organizovani i poludnevni i jednodnevni izleti, kao i zimski i letnji kampovi.

Obaveza roditelja je da budu prisutni na početku i na kraju treninga i da obezbede adekvatnu opremu za decu – čiste i uredne patike, šorts i majicu ili trenerku.