Gitara 01

Srednjoškolski rok bend „FusNota“ iz Požarevca, na jedinstvenom takmičenju: „Rok Serbika“ ovog vikenda u Zrenjaninu

POŽAREVAC VESTI ZABAVA

Ukupno 16 srednjoškolskih bendova učestvovaće na takmičenju koje  će okupiti bendove iz različitih gradova, uključujući Beograd, Zrenjanin, Čačak, Sombor, Surdulicu, Kikindu, Negotin, Novi Sad, Sremske Karlovce, Gradišku, kao i Požarevac. Takođe, poseban gost na ovom događaju biće dva srednjoškolska benda iz Zagreba.

Ovo takmičenje održava se u subotu, 11. novembra u Kulturnom centru Zrenjanina, a inicijator i organizator je Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije.

Ovo udruženje sredstva za održavanje takmičenja prikupilo je mahom od donacija građana, a trećinu novca opredelilo je Ministarstvo prosvete.
Rok Serbika
Jedinstveno takmičenje srednjoškolaca koji imaju rok bendove cilja da postane redovno i da okupi mnogo više učesnika, ali je za to potrebna veća podrška države i uvrštavanje u program takmičenja.
Nastupaju bendovi: „Gradske bitange“ iz Valpova, „FusNota“ iz Požarevca, „Speed freak“ iz Negotina, „State of mind“ iz Sombora, „Polomljeni čiviluk“ iz Zemuna, „Gimnazija“ iz Gradiške, „Ratni prasići“ iz Sremskih Karlovaca.
U konkurenciji su i bendovi „Rock Liberty“ iz Novog Sada, „Strujni udar“ i „Pepsi služba“ iz Zrenjanina, „Maršali“ iz Bečeja, „Roy“ iz Kikinde, „Katarza“ iz Beograda, „Surdulica Grimms“ iz Surdulice i bendovi „Čudna šuma“ i „Detektori muzike“ iz Grocke.
Ova manifestacija je nastala po uzoru na takmičenje beogradskih srednjoškolskih bendova „BG Invazija“, koje se održava od 1992. godine, pojašnjavaju u Udruženju nastavnika muzičke kulture Srbije.