Štand u znaku Milene Pavlović Barili

Vesti

Požarevac – Nastojeći da uvek posebno istakne neku od znamenitosti grada Požarevca, Turistička organizacija se, prilikom predstavljanja na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, opredelila da njen štand bude u znaku znamenite slikarke rođene u ovoj varoši – Milene Pavlović Barili, a promocija potencijala koji mogu da privuku posetioce u ovaj kraj biće održana danas.
– Ove godine smo odlučili da sve tu rističke organizacije Braničevskog okruga nastupaju samostalno. Turistička organizacija Požarevac imaće svoj štand na 56 kvadrata, a sve će biti u znaku Milene Pavlović Barili, izjavila je direktorka TOP Jelena Vukazić i naja vila da će ključna prezentacija turističke organizacije Požarevac biti drugog dana sajma, kada će nastupiti hor „Barili“ i simfonijski orkestar „Gvardija“.
Inače, Međunarodni sajam turizma, pod sloganom „Uživajte na vreme!“, u šest izložbenih hala predstaviće se vise od 1.100 izlagača iz 56 zemalja. Prvi put svoje turističke potencijale predstaviće Nacionalna turistička agencija Kine, sa sedištem u Budimpešti, a posetioci će imati priliku da upoznaju i regione Ruske Federacije. Ovogodišnji učesnici su najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međuna rodni tur operatori. Z. V.