Img 8053 (1)

Tadija, koji je odmah po rođenju ostavljen u snegu, ide na usvojenje VIDEO

DRUŠTVO VESTI

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je bebu Tadiju, koji je u januaru ove godine odmah po rođenju, ostavljen u snegu u nehumanim uslovima, a za koga od ponedeljka počinje proces pronalaska usvojitelja.

„Tadija je sada porastao, a vreme je brzo prošlo od kada smo ga prvi put posetili, kada je imao nepunih mesec dana i bio smešten u ovu porodicu. Njegova sudbina potresla je celu Srbiju, pa i mene lično i sada mogu da kažem da sam srećan što je beba dobro i što živi u dobrim uslovima, a verujem da će nakon usvojenja, njegovo odrastanje biti takođe bezbrižno i srećno, što i zaslužuje“, rekao je Đorđević i dodao da je puka sreća bila to što je preživeo u uslovima u kojima je ostavljen i što nema nikakvih zdravstvenih posledica.

Hraniteljska porodica u kojoj živi Tadija ima sedmoro dece, od kojih je četvoro bioloških, a troje na hraniteljstvu.

„Ova porodica je dobar primer kako treba da se postupa sa decom. Zadovoljni smo načinom na koji brinu o njima i verujem da će se ta pažnja nastaviti i u budućnosti“, rekao je Đorđević.

Poseti su prisustvovali v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Slađana Čabrić, posebni savetnici Dragan Vulević i Ana Đokić i direktorka Centra za socijalni rad Malo Crniće Dijana Mirković.

https://poportal.ravenvision.rs/pronadjena-beba-u-crljencu-kod-malog-crnica/