Vestacka Stena

Takmičenje za osnovne škole u sportskom penjanju

Požarevac Sport Vesti
U četvrtak 7. decembra 2023. godine sa početkom u 10 časova, održaće se okružno takmičenje osnovnih škola u sportskom penjanju, na veštačkoj steni u fiskulturnoj sali OŠ „Кralj Aleksandar I“.
Organizatori su Planinarski klub „Vukan“ iz Požarevca, Savez za školski sport Požarevca, OŠ „Кralj Aleksandar I“ i Sportski centar Požarevac. Takmičenje se realizuje u okviru „Кraljevskih dana“ povodom dana škole.
Sportsko penjanje je veoma bezbedan sport i koristi se najsavremenija bezbednosna oprema te je svaka mogućnost povređivanja isključena i organizatori obezbeđuju svu neophodnu bezbednosnu opremu. Sportsko penjanje ja na prošlim OI u Tokiju postalo olimpijski sport.
Škola koja želi da uzme učešće neophodno je da ranije prijavi takmičare i pošalje nam spiskove na mejl trailovicbojan@yahoo.com, kako bi organizatori blagovremeno pripremili takmičarske spiskove.
Prijava (spisak) mora sadržati: ime i prezime deteta, datum rođenja, kom odeljenju pripada i imeškole koju pohađa. Кrajnji rok za prijave je 6.decembar 2023.godine i naknadne prijave na dan takmičenja neće biti uzimane u obzir. Кategorije su 1. i 2. razred, 3. i 4. razred, 5. i 6. razred, 7. i 8. razred u muškoj i ženskoj konkurenciji. Vremenski limit za uspon po takmičaru biće 1min i 30sek.
Za dodatne informacije kontakt telefoni organizatora su: Bojan 061/117-19-22 i Lazar 069/214-11-44.