Tradicionalni XVII Memorijalni turnir u malom fudbalu

SPORT

Tradicionalni XVII Memorijalni turnir u malom fudbalu „Igrajmo za 16“, koji od 2000. godine Radio-televizija Srbije održava u znak sećanja na tragično nastradale kolege u bombardovanju zgrade RTS-a, svoje super finale odigraće ove godine u nedelju 2. aprila u Beogradu.

Pre toga, svi gradovi učesnici odigraće svoja finala u kojima će odabrati onu ekipu koja će ih predstavljati na krovnom turniru.

Podsetimo, Požarevac je branilac titule jer je prošle godine u finalu savladao ekipu „Veterani RTS“.

Ove godine, ekipa Elektromorave je ponovo na turniru, a u konkurenciji su još ostali ekipa „KPZ Zabela“, „Bonima“, „Generacija“ i „Kafe Kutak za dušu“. Turnirski dan u Požarevcu je u subotu 25. marta i počinje u 9:30h  utakmicom prvog kola u kojoj se sastaju ekipe „Elektromorava“ i „KPZ Zabela“ .

Svim ovim događajima nastavljena je tradicija Radio-televizije Srbije koja se u aprilu seća i odaje počast onima koji su izgubili život u bombardovanju zgrade RTS 1999. godine tokom jednog od najmonstruoznijih trenutaka u modernoj istoriji. Takođe, to su dani pijeteta prema svim nevinim žrtvama NATO agresije u Srbiji.