put do uspeha 01

Tribina “Put do uspeha” održana u Kostolcu

Društvo Kostolac Vesti

U ponedeljak 20. februara 2023.godine u pozorišnoj sali Doma kulture u Kostolcu održana je tribina „Put do uspeha“. Tribini su prisustvovali učenici Osnovne škole „Jovan Cvijić“ i Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla” u Kostocu.

Tribina je namenjena edukovanju mladih o osobinama i postupcima koje ih vode ka uspehu u profesionalnom i ličnom životu.

Mladi su upoznati sa važnošću pravilnog izbora vršnjačkih uzora i o načinima na koje ovi uzori utiču na oblikovanje misli, osećanja i postupaka. Kroz predstavljanje različitih, uzrasno primerenih životnih situacija i iskustava, saznali su koje osobine i navike koje imaju njihovi izuzetno uspešni vršnjaci. Između ostalog, predstavljeno im je na koji način se neguju lične snage, razvija proaktivan životni stav, osmišljavaju dobre životne vizije i istrajnost u njihovom ostvarivanju, kao i principi efikasnog organizovanja vremena. Kako su za pravi uspeh i zadovoljstvo sobom neophodni i dobri odnosi sa drugima, mladi se upoznati sa važnošću i principima umeća slušanja kao i kreativne saradnje sa drugima

.
Tribinu je održala Olivera Hajrović, specijalista medicinske psihologije i rukovodilac Udruženja građana „Psihološki centar „ Kostolac.

Tribinu je organizovao Centar za kulturu „Kostolac“ u saradnji sa Udruženjem građana Psihološki centar „Kostolac“ pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

Izvor i foto Centar za kulturu Kostolac