P1dkks8ml71d2l1ne91ur71up8jbga

Turnir u odbojci na pesku 2019 u Kostolcu

KOSTOLAC SPORT VESTI

Na Sportsko rekreativnom centru „Topoljar“ održan je turnir u odbojci na pesku. Turnir je organizovao Centar za kulturu „Kostolac” u saradnji sa odbojkaškim klubom „Rudar “ Kostolac u sklopu manifestacije „Kostolačko leto”.

Na samom početku učesnike turnira i publiku pozdravio je direktor Centra za kulturu Kostolac, Dragan Nikolić.

„Na terenu za odbojku, na Sportsko-rekreativnom centru „Topoljar” okupile su seekipe iz Aranđelovca, Požarevca, Kostolca i Beograda.

Turnir se održava već treću godinu zaredom, a sve u cilju promocije sporta, zdravog načina života, naročito kod mladih i promocije grada Kostolca.

Ovo današnje dešavanje je samo jedno u nizu u okviru bogate ponude„Kostolačkog leta 2019”, koje je Centar za kulturu „Kostolac“ organizovao i prilagodio sugrađanima različitg uzrasta i interesovanja,

– rekao je Nikolić.

Turnir se igrao po standardnim pravilima odbojke na pesku sa po dva igrača u ekipi, a ovogodišnju titulu muškoj konkurencij i izborila je ekipa „Ljovisna”, drugo mesto zauzela je ekipa „Seničani”, a treće „Vrbica” .

Za najboljeg igrača proglašen je Filip Dragović.

U ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila je ekipa„Pokemoni”, na drugom mestu se našla ekipa „Twins”, a natrećem „Lavice”. Za najbolju igračicu proglašena je Aleksandra Ćirić.

Turnir je otvorila članica Veća Gradske opštine Kostolac, Marijana Božić.

Ona je tom prilikom poželela dobrodošlicu svim učesnicima turnira i istakla

„Ovo je još jedna sportska manifestacija u okviru „Kostolačkog leta”. Već sledećeg vikenda održaće se turnir u basketu, što govori u prilog činjenici da Gradska opština Kostolac nastoji da podrži razvoj sporta u Kostolcu, pogotovo kada su u pitanju naši naj mlađi”.

Jedan od organizatora turnira Marijan Kopun je rekao da je ove godine učestvovalo osam muških i tri ženske ekipe.

„Ovo je već treća godina za redom kako u saradnji sa Centrom za kulturu „Kostolac” organizujemo turnir u odbojci na pesku. Za najbolj eekipe obezbeđene su novčane nagrade, mi smo zadovoljni smo odzivom ekipa i nadamo se da se na turniru sledeće godine prijaviti još veći broj ekipa”.

Turnir je organizovan u okviru manifestacije „Kostolačko leto 2019”, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.