Iz Regiona Braničevo Podunavlje 02

U okviru regionalnog projekta nabavljena oprema za 11 malih preduzeća i preduzetnika iz regiona Braničevo-Podunavlje

BRANIČEVSKI OKRUG DRUŠTVO VESTI

U okviru projekta „Od lokalnog pazara do lokalne trpeze“ koji od juna 2022. godine sprovodi Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“, tokom poslednjih meseci nabavljena je oprema za ukupno 11 malih preduzeća i preduzetnika iz regiona Braničevo-Podunavlje.

Radi se o ukupno 28 komada različite profesionalne opreme namenjene ugostiteljstvu i proizvodnji hrane, ukupne vrednosti gotovo 2 miliona dinara bez PDV-a, koja će odabranim korisnicima pomoći da unaprede svoje poslovanje, odnosno kvalitet svojih proizvoda i usluga, kako bi bili što konkurentniji na tržištu. Pored ovih korisnika, u projekat je uključeno još 20-ak ugostitelja i proizvođača hrane iz Regiona koji su imali priliku da iskoriste različite oblike podrške, poput obuka, mentoringa, razvoja novih receptura, promocije i poslovnog povezivanja.

Kroz Projekat je uspostavljen i nov regionalni brend „Lokalni zalogaj“ koji će uključenima omogućiti bolju povezanost i efikasniju poslovnu komunikaciju kroz Android aplikaciju, sa ciljem daljeg razvoja i promocije lokalnih proizvoda i autentične gastronomske ponude regiona Braničevo-Podunavlje.

Projekat „Od lokalnog pazara do lokalne trpeze“ implementira Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“, a finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO PLUS.

Izvor i foto:

RRA „Branicevo-Podunavlje“ doo