U Požarevcu nastavljena akcija „Privreda bez granica“

Vesti

U okviru nastavka ove akcije gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa svojim saradnicima obišao je firme „Hella“ i „Styline“.

Vlasnik firme „Hella“ Miroslav Radojković je upoznao gradonačelnika sa radom firme i izrazio je zadovoljstvo, što je prvi put nakon 31 godine postojanja ove porodične firme, posetilo gradsko rukovodstvo. On je ovom prilikom predstavio gradonačelniku i probleme sa kojima se susreće u radu ali je izneo i plan o dovođenju turskog investitora koji želi da otvori carnisko skladište. U prvoj fazi proširenja preduzeća plan je da se zaposli 30 radnika, a u drugoj fazi radiće reparaciju alnasera i altenatora za Balkan, i snabdevaće se domaće tržište. Inače „Hella“ se bavi autoelektrikom za sva motorna vozila i prodajom delova.

Ovom prilikom gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je rekao da lokalna samouprava želi da se na licu mesta upozna sa problemima, sugestijama i njihovim potrebama za razvoj njihovih preduzeća.

„Prilikom posete preduzeću „Hella Radojković“ došli smo do zaključka da se mora poboljšati komunalna infrastruktura. Pošto ulica koja se nalazi pored ulice Đure Đakovića ima dosta malih i srednjih preduzeća gledaćemo da je u neko dogledno vreme privedemo nameni i uradimo putnu mrežu. Ovde će uskoro i proći veliki kišni kolektor koji će se raditi kroz ovu industrijsku zonu.“ Zaključio je Spasović.

Nakon obilaska „Helle“ gradonačelnik sa svojim timom obišao je trgovinsku radnju „Styline“, gde ih je dočekao direktor Željko Kranjčević koji je rekao da je njegovo preduzeće deo Asocijacije domaćih trgovačkih maloprodajnih lanaca koja nosi naziv „Domaći trgovački lanac“ (DTL). On je još istakao da u okviru „Styline-a“ posluje nekoliko prodavnica na tertiroiji Braničevskog okruga kao i da je nedavno otvorena još jedna prodavnica u Požarevcu. Kao glavni cilj u narednom periodu je istakao proširenje kapaciteta svojih radnji i promociji trgovačkih marki iz DTL-a. „Styline“ trenutno zapošljava 120 radnika a u ovoj kompaniji očekuju povećanje broja zaposlenih sa proširenjem proizvodnje.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je rekao da će na ovom potezu uskoro biti postavljeno 120 uličnih svetiljki tako da će kompletan ulazak u grad biti osvetljen. On je još napomenuo da je upućen poziv privrednicima da se uključe u akciju „Privreda bez granica“, i da je odziv privrednika dobar. Spasović je rekao da je želja lokalne samouprave da obiđu sve kompanije i da vide koje probleme oni imaju, a koje grad može da reši. Gradonačelnik je dodao da je ovo upravo politika koju je još kao premijer započeo predsednik države Aleksandar Vučić i da ona daje rezultate zato što su stub razvoja ekonomije mala i srednja preduzeća.

„Privreda bez granica“ biće nastavljena i u narednom periodu.