Nato Obeležavanje 04

U Požarevcu položeni venci u okviru obeležavanja 24 godine od početka NATO bombardovanja SRJ

DRUŠTVO POŽAREVAC VESTI

Danas, 24. marta, gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović sa saradnicima upriličio je prijem za porodice poginulih pripadnika Vojske i MUP-a tokom NATO bombardovanja. U 12 časova kod spomenika „Sloboda“, položeni su venci u okviru obeležavanja 24 godine od početka NATO bombardovanja SRJ.

Gradonačelnik Saša Pavlović je naveo da kao građani pamtimo svaki od 78 dana bombardovanja i sve one koji su tom prilikom izgubili živote.

„Upravo zbog toga je ovaj povod našeg okupljanja važan. Važan, da mlađe i sebe podsetimo, i da iz tog podsećanja svi zajedno nešto naučimo. Ne želimo time da naše buduće generacije naučimo da potomke onih koji su to učinili mrze. Naprotiv, želimo ih ohrabriti da vole, neizmerno vole svoju Srbiju, kako bi je učinili još jačom i kako joj se tako nešto nikada ne bi ponovilo. Uteha za sve vas koji ste tokom ta dva i više krvava meseca izgubili svoje bližnje teško se pronalazi, pa čak i posle toliko vremena. Oni bi danas zasnivali svoje  porodice, družili se sa svojim prijateljima, i jednostavno radovali se životu“, rekao je Pavlović.

Umesto toga,kako je naveo gradonačelnik na pijemu povodom obeležavanja početka agresije NATO pakta na SRJ,

“ Tih devetnaestoro mladih ljudi iz našeg kraja, znajući moguću cenu svoje odluke, svesno je odlučilo da brani svoju zemlju. Branili su ne samo svoju zemlju i njoj svoje porodice i sunarodnike, već i pravdu.  Sećajući se ovih heroja, ne treba da brinemo da li će to vreme pravde i istine konačno doći. Naš momenat dolaska pravde biće ispunjen ponosom, upravo zbog njihove nesebične žrtve prinete Srbiji i zbog toga neka im je većna slava i hvala“.

Vence su položili predstavnici Grada Požarevca, gradonačelnik Saša Pavlović, predsednik Skupštine Predrag Mijatović, predstavnici vlasti Gradske opštine Kostolac, pripadnici vojske i policije, predstavnici stranaka, porodice žrtava.