ускрс А3

Uskršnji dečiji festival “Šareno jaje sreću daje” u porti Crkve Svetog Maksima Ispovednika

KOSTOLAC KULTURA VESTI

Na veliki četvrtak, 13.aprila 2023. godine u porti Crkve Svetog Maksima Ispovednika u Kostolcu održaće se Dečiji Uskršnji festival „Šareno jaje sreću daje“. Deca će moći da iskažu svoju maštovitost i kreativnost u fabranju uskršnjih jaja. Najoriginalniji i najkreativniji učesnici biće nagrađeni prigodnim nagradama. Biraće se najmaštovitije, najmodernije, najneobičnije, najsjanije, najsmešnije, najšarenije, najšašavije i nalepše jaje.

Pravo učešća na Dečijem Uskršnjem festivalu „Šareno jaje sreću daje“ imaju deca od 4 do 14 godina sa teritorije Gradske opštine Kostolac.
Kategorije po kojima se deca takmiče su:
K1 – deca od 4 do 6 godina;
K2 – deca od 7 do 9 godina;
K3 – deca od 10 do 14 godina.

Prijave se vrše na sam dan događaja od 16:00 do 17:00 časova.

Vreme za ukrašavanje jaja je od 17:00 do 18:00 časova.

Bodovaće se samo ono jaje koje je naslikano na manifestaciji. Ukrašena jaja, doneta od kuće biće diskvalifikovana. Učesnik se može prijaviti samo za jednu kategoriju i može dobiti samo jednu nagradu.
Organizator obezbeđuje takmičarska jaja od stiropora, materijal za takmičenje i ne mogu se koristiti drugi materijali. Učesnici se obavezuju da samostalno ukrašavaju jaja bez pomoći roditelja, u suprotnom biće diskvalifikovana.

Dečiji Uskršnji festival „Šareno jaje sreću daje“ organizuje Centar za kulturu „Kostolac“ u saradnji sa Crkvom Svetog Maksima Ispovednika iz Kostolca.