pazljivko vg

Uspešno održana opštinska “Pažljivkova smotra 2023“ u Velikom Gradištu

Brančevski okrug Društvo Veliko Gradište Vesti

Opština Veliko Gradište je preko Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na području opštine Veliko Gradište uključena u projekat Agencije za bezbednost saobraćaja “Pažljivkova smotra 2023“.

Nakon realizovane školske smotre u februaru, 09. marta ove godine, uz svesrdnu podršku i razumevanje osnovnih škola sa teritorije opštine, u prostorijama OŠ “Ivo Lola Ribar“ u Velikom Gradištu organizovana je i uspešno sprovedena opštinska smotra.

Prisutne takmičare, vođe ekipa – učitelje kao i roditelje, publiku pozdravili su zamenik predsednika opštine Slađan Marković i direktor osnovne škole domaćina Dragan Mandić.

Kroz takmičenje predškolaca, učenika prvog i drugog razreda, podiže se svest i unapređuje znanje dece učesnika u saobraćaju, pre svega kao pešaka, ali i kao saputnika u vozilima.

Takmičenje je podržano od Agencije za bezbednost saobraćaja korišćenjem kompjuterske aplikacije sa simulacijom koja ga je učinila savremenim i interesantnim za decu, a praćeno je budnim okom žirija sačinjenog od predstavnika organizatora, učitelja i policije.

Na ekipnom takmičenju učestvovali su učenici škole OŠ “Ivo Lola Ribar“, OŠ “Miša Živanović“ i OŠ “Vuk Karadžić“, a najboljim učenicima sa školske smotre uručene su diplome i prigodni slatko-edukativni kompleti.

Iako su svi učesnici proglašeni pobednicima, kompjutersko računjanje osvojenih poena odlučilo je da na okružnu smotru ide ekipa prvog i drugog razreda iz OŠ u Velikom Gradištu.

Takođe, na okružnu smotru ide i ekipa predškolaca ustanove “Majski cvet“, najbolja sa školske smotre, koja se ovom prilikom nije takmičila budući da na teritoriji opštine nema konkurenciju.

Utisci organizatora, učesnika kao i publike su pozitivni, a projekat se nastavlja učešćem na okružnoj “Pažljivkovoj smotri“.

Foto: Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na području opštine Veliko Gradište