USVOJEN REBALANS budžeta

Vesti

U Požarevcu je održana  sednica Skupštine grada . Dnevni red je bio obiman, a odbornici su  raspravljali o blizu 40 tema. Lokalni parlament je usvojio prvi ovogodišnji rebalans budžeta, kao i predlog programa korišćenja sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine Grada Požarevca.
Na početku zasedanja razrešen je dužnosti član Gradskog veća zadužen za Gradsku opštinu Kostolac i mesne zajednice Srđan Radovanović, a umesto njega, tajnim glasanjem, izabran Mlađan Nikolić, dosadašnji odbornik u gradskoj Skupštini. Ovo iz razloga, kako se u obrazloženju navodi, jer Radovanović nije ispunio planirane aktivnosti koje se odnose na resor za koji je bio zadužen. Umesto Nikolića, na mesto odbornika iz redova SNS-a nimenovana je Tanja Lončar.
Takođe, lokalni parlament je usvojio prvi ovogodišnji rebalans budžeta, kao i predlog programa korišćenja sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine Grada Požarevca. Ovom prilikom utvrđeni su  i prihodi, koji pripadaju Gradu i Gradskoj opštini Kostolac u ovoj godini.