Veliko Gradište: prijem pobednika Sportskih igara mladih 2019

Brančevski okrug Sport

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić upriličio je danas svečani prijem za pobednike 23. Sportskih igara mladih održanih u Splitu 2019. godine – ekipu odbojkaša Velikog Gradišta.

Tim sportskih igara mladih proglasio je ovu ekipu za ukupne pobednike Sportskih igara mladih Srbije za prošlu godinu zbog izuzetnog sportskog ponašanja.

Ovom prilikom članovima odbojkaške ekipe koja je donela zlato iz Splita u Veliko Gradište uručeni su prigodni pokloni i upućene samo reči hvale za sportsko ponašanje tokom učešća. Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić nije krio sreću zbog ostvarenog uspeha najavivši još veću podršku mladim sportistima u ostvarivanju što većih uspeha:

„Mislim da smo napravili jedan korak napred što se tiče ulaganja u sport, ali ja i dalje mislim da je to malo. Za otprilike mesec dana otvaramo novu sportsku halu na Srebrnom jezeru gde planiramo odbojkaški centar sa našim selektorom Bobom Kovačem. Napravili smo još jednu salu koju otvaramo za desetak dana. To je sala za najmanju decu iz vrtića. “

Predsednik Milić je na licu mesta tokom ovog prijema obećao 100 000 dinara za kupovinu sportske opreme.

Ovo je bila i prilika da se podseti na velike uspehe osnovaca i srednjoškolaca ove opštine koji su već nekoliko godina unazad nesavladivi u srpskoj odbojci, kao i na sve one čak i svetske uspehe odbojke u Velikom Gradištu koji datiraju unazad i do 60 godina.

Prijemu je prisustvovala i predsednica Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović koja je istakla da nagrada nije dodeljena samo zbog sportskih rezultata već i svih onih drugih pobeda van terena:

„I da niste osvojili nijednu medalju vi bi opet dobili ovo priznanje. Svojim ponašanjem, odnosom prema organizaciji, svojim  kvalitetima koje posedujete van sportskih terena, navijanjem za drugu decu kako na državnom prvsenstvu u Beogradu tako i na međunarodnim danima u Splitu vi ste pokazali pravi primer i vratili veru igrama da ima mnogo takve dece.“

Dragan Mandić, vođa pobedničke ekipe i direktor Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta zahvalio je svima na podršci u ostvarivanju ovog uspeha.

Inače, u ovom projektu u 2019. godini u Srbiji je učestvovalo 75 024 takmičara, a u regionu preko 202 000 dece i mladih. U Srbiji učešće su uzeli mladi sportisti iz 177 mesta.