Veliko Gradište: Prva mesta na regionalnoj Pažljivkovoj smotri u Vršcu

Brančevski okrug Društvo Veliko Gradište Vesti

Opština Veliko Gradište, preko Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima ove lokalne samouprave uključena je u projekat Agencije za bezbednost saobraćaja “Pažljivkova smotra 2023“.

Nakon uspešne realizacije školske i opštinske smotre, 27. aprila plasirane ekipe sa opštinske smotre su učestvovale na regionalnoj smotri održanoj u Vršcu.

Takmičari su bili iz kategorije predškolci, učenici prvog i učenici drugog razreda. U konkurenciji JLS iz Zrenjanina, Nove Crnje, Kovačice, Kovina i Vršca naši predškolci iz Predškolske ustanove “Majski cvet“su osvojili treće mesto, takmičari iz prvog razreda nisu uspeli da se plasiraju među prvih tri dok su učenici drugog razreda OŠ“Ivo Lola Ribar“ osvojili prvo mesto i time pokazali zavidno znanje iz oblasti propisa u saobraćaju a sve u funkciji njihovog bezbednog učestvovanja u saobraćaju bilo da su pešaci, vozači bicikla, putnici u vozilu itd.

Takmičari su zadovoljni, organizator je pripremio prigodne poklone, shodno plasmanu i uzrastu, a vremenska agenda je u globalu ispoštovana.