Život u potkrovlju na visokim temperaturama

VESTI ZANIMLJIVOST

Potkrovlja važe za izuzetno topla mesta leti, jer se prvo, toplota skuplja u najvišim delovima stambenog prostora, ali i najčešće u potkrovljima dolazi do isijavanja toplotne energije od stakla sa krovnih prozora koji se tokom sunčanih dana ugreju.

Odlično rešenje za ovaj izazov je spoljna mrežica (tenda) MHL za zaštitu od toplote. Ona se jednostavno iz prostorije montira na spoljašnju stranu krovnog prozora i poput suncobrana sprečava zagrevanje stakla, obezbeđujući pritom prolazak svetlosti u potkrovlje kao i neometan pogled na okruženje.

Prema nekim istraživanjima smanjuje toplotu i do 73 odsto!

To znači da ako je potkrovlje dobro izolovano i na drugim mestima, u svim prostorijama može da se održi optimalna, prijatna unutrašnja klima, bez obzira na visoke spoljašnje temperature kakve su česta pojava leti. Iskustva nekih korisnika ovog proizvoda su da im često tokom leta nisu ni potrebni dodatni uređaji za rashlađivanje, što je nekada bilo nezamislivo.

Napravljena je od specijalnog materijala koji je otporan na kišu i vetar i već nakon nekoliko dana u jeku letnje sezone možete primetiti veliku promenu na bolje u kvalitetu vaše unutrašnje klime u potkrovlju. Preporuka je da se postavi već sa prvim prolećnim danima, a uvuče u svoje kućište tokom zime da bi se zaštitila od snega i leda, jer tokom zime ona nema svoju funkciju.