Sajam Turizma Kg 01

14. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu

Golubac Kučevo Malo Crniće Petrovac na Mlavi Požarevac Veliko Gradište Vesti

Organizatori manifestacije su  Šumadija sajam i Gradska  turistička organizacija Kragujevac, a  pokrovitelji Ministarstvo turizma i omladine i Grad Kragujevac.

Sajam Turizma Kg 04

Sajam je zvanično otvorio  Nemanja Radović, pomoćnik ministra u  Ministarstvu turizma i omladine , a prisutne zvanice pozdravili su i oraganizatori Sajma, direktor  Šumadija sajma, Aleksandar Štajn i direktor GTO “Kragujevac”,  Bojan Pavlović. Centar za negovanje tradicionalne kulture  “Abrašević “, svojim nastupom je doprineo da ovogodišnje svečano otvaranje  14. “Međunarodnog  sajma  turizma i seoskog  turizma”  za sve posetioce bude još prijatnije.

Na sajmu se predstavlja više od 100 izlagača koji nam dolaze iz cele Srbije. Turističku ponudu na sajmu predstavljaju lokalne Turističke organizacije Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovinei Mađarske, banjska lečilišta, turističke  agencije, koje će omogućiti  posetiocima da iz bogate ponude izaberu putovanja prema svojim afinitetima kao i aranžmane za tekuću zimsku sezonu, proleće i leto 2024.

Tokom sva tri sajamska dana, posetioci će imati priliku da uživaju u zabavno – edukativnom programu.

I ove godine u okviru sajma je organizovan i Sajam zimnice, a svoje proizvode će ponuditi  oko 40  izlagača iz Kragujevca i Šumadije. U sklopu ove manifestacije, drugog dana sajma održaće se  i „Šumadijska čajanka “, tradicionalno  takmičenje u pripremanju  kuvane rakije.

Izvor: Poportal/Glas Šumadije

Foto: Togp