AIK banka PREUZELA Alfa banku I PREIMENOVALA u Jubanka

Vesti

Ugovor o preuzimanju 100% akcija Alpha Bank Srbije u vlasništvo AIK Banka a.d. Beograd potpisan je danas u sedištu Alpha Bank Srbija u Beogradu.

Alpha Bank će svoje poslovno ime promeniti u Jubanka a.d., čime se i simbolično potvrđuje njen povratak u društvo banaka sa domaćim kapitalom, budući da je ime Jubanka poznato srpskom finansijskom tržištu još od polovine XX veka. Predstavljen je i novi Izvršni odbor Jubanke, na čijem čelu će biti predsednik, Aleksandra Erdoglija, dugogodišnji član upravljačkog tima Alpha Bank, čime se obezbeđuje kontinuitet poslovanja.

AIK Banka nastavlja sa širenjem svog poslovanja i baze klijenata i partnera u zemlji, ali i izvan granica Srbije, na tržište EU.Pozitivni efekti preuzimanja očekukuju se u svim poslovnim segmentima, prevashodno u povećanju prihoda i širenju baze klijenata u svim segmentima u kojima banke posluju, navodi se u saopštenju.

Jubanka je februara 2005. godine prodata grčkoj Alfa banci za 152 miliona evra, što je bila prva privatizacija srpske banke u državnom vlasništvu.