Skola

Visoki plasmani ĐAKA POLJOPRIVREDNE ŠKOLE

VESTI

Na 18. Republičkom takmičenju učenika iz oblasti veterinarske medicine koje je od 6.-8.04.2017.god.  bilo održano , dva  učenika četvtog razreda su osvojila 2. mesto u konkurenciji 24 Srednjih poljoprivrednih škola.

Na  17. Republičkom takmičenju učenika u preradi hrane održanom od  7.- 9.04.2016.god, učenik trećeg razreda, osvojio je 2.mesto.

7.04.2017.god.,  u okviru 22. Međunarodnog sajma hortikulture  “Beoplantfair“ , održano je takmičenje učenika srednjih škola u izradi aranžmana sa temom “  Proleće “. Učešće u takmičenju uzele su dve ekipe učenika naše škole, obrazovnog profila-tehničar hortikulture.U konkurenciji 14 ekipa, 1 ekipa osvojila je 2.mesto.

Na Opštinskom takmičenju  iz istorije održanom 12.03.2017.god.  dvojica učenika osvojila su 1.mesto i plasirali se na Okružno takmičenje.

Na Okružnom takmičenju iz istorije održanom 8.04.2017.god. u Ekonomsko-trgovinskoj školi Požarevac, dvojica učenika su osvojila drugo mesto i najbolji plasman po broju poena , jer nije bilo prvog mesta i plasirali se na Republičko takmičenje iz istorije.

Da Vas podsetimo

Na 12. Međunarodnom Sajmu obrazovanja u Novom Sadu “Putokazi” koji se održava od 6. do 8. marta 2017. Godine Srednja poljoprivredna škola sa Domom učenika Sonja Marinković, osvojila je zlatnu medalju za kvalitet obrazovanja. Ovu su nagradu primili predstavnici požarevačke poljoprivredne škole, a ocenu kvaliteta obrazovanja srednjih škola  nagrađenima je pripala od strane novosadskog sajma. Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika Sonja Marinković primila je diplomu i veliku zlatnu medalju. Na ovom Sajmu učestvuje 45. prijavljenih škola, kako iz Srbije, tako i Crne Gore, Mađarske i druge zemlje regiona.