Vatrogasci 047

Aleksandar Captenić, doajen požarevačkog sportskog novinarstva, izgubio život u požaru

Hronika Požarevac Vesti

Pretpostavlja se da je požar u kući izazvala neispravna električna grejalica.

U Užičkoj ulici u Požarevcu došlo je do požara u kući vlasnika Aleksandra Captenića (82), koji je tom prilikom nastradao.

Na lice mesta ubrzo su stigli vatrogasci i Hitna pomoć, ali nesrećnom čoveku nije bilo spasa.

Tačan uzrok njegove smrti znaće se posle obdukcije, koja se obavlja u gradskoj Opštoj bolnici.

Kako se pretpostavlja, požar je izazvala uključena električna grejalica, ali tačan uzrok nesreće znaće se po završetku istrage.

Aleksandar Captenić, doajen požarevačkog sportskog novinarstva

Aleksandar je u novinarstvo ušao rano. Još 1950. postao je sportski novinar lista “Reč naroda”, a potom 1953. godine dopisnik lista “Sport”, za koji je radio.

Radio je i za beogradski list “Fudbal”, koji više ne postoji, SOS kanal, potom za nekoliko požarevačkih televizija od kojih neke više ne postoje.

Završio je srednju ekonomsku školu i dve godine diplomatsko novinarske škole koja je ugašena jer je, kako kaže Captenić, bila leglo Inforbiroa.

Captenić se bavio i atletikom. Kao aktivni član AK “Železničar” bio je prvak uže Srbije na 400 i 800 metara. Postoji i anegdota: u trci na 10 hiljada metara u kojoj je učestvovao i čuveni Franjo Mihalić, Captanić je prvi krug završio kao prvoplasirani, a na kraju trke Mihalić ga je ostavio čak za dva kruga.

Foto:Ebraničevo

https://poportal.ravenvision.rs/pozar-u-uzickoj-ulici-u-pozarevcu-sa-smrtnim-ishodom/