Dav

Besplatna usluga vakcinacije, čipovanja i sterilizacije vlasničkih pasa na teritoriji opštine Veliko Gradište

Brančevski okrug Društvo Veliko Gradište Vesti

Članom 6, 55. i 56. Zakona o veterinarstvu („Službeni glasnik RS“, br.91/2005, 30/2010, 93/2012, 17/2019- dr.zakon) propisano je da su vlasnici pasa dužni da pse vakcinišu i da ih registruju po zakonu, odnosno na propisan način trajno obeleže (čipuju).

Članom 55. Zakona o dobrobiti životinja („Službeni glasnik RS“, br.41/2009) propisano je da je vlasnik, odnosno držalac pasa, dužan da spreči rađanje neželjenih kućnih ljubimaca odnosno, da je dužan da pravilnim držanjem i drugim merama i sredstvima spreči da kućni ljubimci ugroze ljude i okolinu.

Visina novčanih kazni za držanje pasa suprotno odredbama ovih Zakona iznosi do 50.000 dinara.

Opština Veliko Gradište je izdvojila novčana sredstava u cilju finansiranja besplatne vakcinacije, čipovanja i sterilizacije odnosno, kastracije vlasničkih pasa jer na ovaj način želi da izađe u susret svim građanima da svoje kućne ljubimce drže na propisan način.

Molimo sve zainteresovane sugrađane koji imaju pse, da se jave Veterinarskoj stanici „Veliko Gradište“ d.o.o – kontakt telefon 012/766-2278, radi ostvarivanja prava na besplatnu uslugu vakcinacije, čipovanja i sterilizacije odnosno, kastracije pasa.