1

Bila je iznenađena kad je saznala šta on pohađa

VESTI ZABAVA

U školskoj učionici u Boževcu, 2. novembra okupila se prva grupa polaznika kursa „Mobilne škole interneta za poljoprivrednike“, u organizaciji Asocijacije za razvoj opštine Malo Crniće, uz partnersku pomoć Regionalne razvojne agencije, Braničevo-Podunavlje i finansijsku Ministarstva poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede.

Prvo predavanje je već zainteresovalo polaznike koji će osim što steknu potrebna znanja koja će primenjivati u svom radu, uticati da sve one koji nisu čuli za kurs da u narednom periodu utiču na organizaciju sličnih edukacija.

Cilj projekta i ovog kursa da polaznici dobiju nova znanja koja su promenljiva i korisna i koja će približiti nove tehnologije seoskim domaćinstvima.

Osim osnovnog informatičkog znanja, polaznici će imati prilike da upoznaju i stručnjake iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, koji će biti gosti na pojedinim časovima.

Da nauče da koriste Android aplikacije koje su namenjene poljoprivrednicima, od GPS navigacije za pronalaženje njiva do aplikacija koje proračunavaju površinu zemljišta, pomažu kod setve i zaštite biljaka, do korišćenja interneta za prodaju svoji proizvoda.

Projekat se realizuje za poljoprivrednike opštine Malo Crniće, a predviđeno je da pošto je ekipa mobilna da se obuka održi i u ostalim opštinama Braničevskog okruga.

Više informacija na sajtu Asocijacije za razvoj opštine Malo Crniće