Kucevo Centar Za Kulturu 1

„BITI ČOVEK ( Patrijarh Pavle među ljudima i neljudima)“- Centar za kulturu Kučevo

BRANIČEVSKI OKRUG KUČEVO KULTURA VESTI

U susret Uskrsu, najvećem hrišćanskom prazniku,  Centar za kulturu “Dragan Kecman” Kučevo vas poziva u ponedeljak, 10. aprila 2023. godine  u 20 časova, da pogledate pozorišnu predstavu BITI ČOVEK ( Patrijarh Pavle među ljudima i neljudima).

Ulaz besplatan.

 

P r e d s t a v a
BITI ČOVEK

Sa izvora mudrosti blaženopočivšeg Patrijarha Pavla svaki čovek mogao je da se napaja. Svojim očinskim odnosom i brigom prema stradalnom narodu ulivao je veru i nadu u bolje sutra. Upravo o tome,o neprolaznim ljudskim vrednostima, smislu života, smirenju, strpljenju i odricanju u korist drugih,o skromnosti kao vrhunskoj hrišćanskoj vrlini, o viđenju, razumevanju i tumačenju dešavanja iz svakodnevnog života naroda i blaženopočivšeg Patrijarha Pavla govori duodrama ”Budimo ljudi”. Duodrama ”Budimo ljudi” nas podseća na večnu borbu dobra i zla i o krajnjoj pobedi dobra nad zlom, o mogućnostima duhovnog uzrastanja i kada je najteže! Ovo je priča o voljenom srpskom patrijarhu čiji se lik projektovao na ceo jedan narod u izuzetno teškim vremenima.Tačnije, ovo je priča o jednom velikom,skromnom čoveku i jednom narodu koji su uzajamno bili i ostali nedeljivo i neraskidivo duhovno povezani!

 

Centar za kulturu “Dragan Kecman” Kučevo, apeluje na gledaoce da ne donose hranu i piće na pozorišnu predstavu  i da ne dovode malu decu, predstava nije za decu.